SchoolgoochelaarBankBattle.nl

46772482BankBattle.nl is een bankbattle tussen een aantal basisscholen in een van de regio’s in Nederland. Tijdens deze battle, georganiseerd door een bank gaan basisscholen gaan ze uit hun eigen klas achter hun eigen computer de strijd aan. Hierbij maken ze de gebruik van de eigen parate kennis en hun computervaardigheden. Wanneer je als basisschool een bankbattle wilt winnen heb je tactiek, strategie en vooral klassikaal samen spelen.

Tijdens de battle krijgen alle klassen op hetzelfde moment dezelfde opdracht. Een gedeelte van de opdrachten zijn vragen, de rest zijn praktijkopdrachten.

Na een kleine twee uur werken komt er een oplossing uit de bankbattle.nl. Deze voeren ze in in de digitale bankbattle.nl kluis. De eerste die de code goed invult is de winnaar.

Deze week werd bekend dat de winnaar groep 8 van de Eben-Haezerschool in Lienden is. Na een paar dagen vol zenuwen, kwam het verlossende telefoontje van Rabobank West-Betuwe. ‘Jullie hebben bankbattle.nl gewonnen.’ De klas werd helemaal gek en iedereen werd getrakteerd op een nieuwe serie woordenboeken.

Het is weer duidelijk dat interactie enorm wordt gewaardeerd door basisschoolkinderen. De show van mij als schoolgoochelaar is daarom vol van interactie met de kinderen en de docent. Iedereen wordt erbij betrokken. Als goochelaar zorg ik voor de input, en met z’n allen maken we het een feestje.  

Bronnen:
https://www.bankbattle.nl/
http://www.stadtiel.nl/_incs/groep_8_ebenhaezerschool_wint_bankbattle_46772481.html