Schoolgoochelaarzelf leren goochelen

zelf leren goochelen

Het is een vaardigheid die iedereen kan leren en waar je geen speciale apparatuur of kostuums voor nodig hebt. In dit artikel gaan we uitleggen waarom goochelen goed is voor kinderen en geven we tips voor ouders en kinderen die zelf willen leren goochelen.

Ten eerste stimuleert goochelen de creativiteit van kinderen. Het vereist dat kinderen hun verbeeldingskracht gebruiken om trucs te bedenken en uit te voeren. Door te oefenen en te experimenteren, kunnen kinderen nieuwe en unieke manieren ontdekken om trucs uit te voeren en hun eigen stijl te ontwikkelen.

Ten tweede kan goochelen het zelfvertrouwen van kinderen vergroten. Door het oefenen en uitvoeren van trucs voor vrienden en familie, kunnen kinderen leren om voor een publiek te staan en zelfverzekerd te zijn in hun vaardigheden. Dit kan hen helpen om beter te communiceren en zich zekerder te voelen in andere sociale situaties.

Ten derde kan goochelen kinderen helpen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Sommige trucs vereisen fijne motoriek en hand-oog coördinatie, wat kinderen kan helpen om deze vaardigheden te verbeteren. Bovendien kan het oefenen van trucs helpen om de concentratie en focus van kinderen te verbeteren.

Als ouder kun je je kind helpen om te leren goochelen door hen aan te moedigen om nieuwe trucs te leren en te oefenen. Je kunt ook boeken en online tutorials vinden die trucs en technieken uitleggen. Het is belangrijk om te onthouden dat goochelen een leerproces is en dat kinderen niet altijd in één keer succesvol zullen zijn. Blijf je kind aanmoedigen en ondersteunen terwijl ze hun vaardigheden ontwikkelen.

Om te beginnen met goochelen, hebben kinderen alleen een paar eenvoudige items nodig, zoals speelkaarten, munten, ballonnen of touwen. Er zijn ook veel goocheldozen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en beginners. Deze dozen bevatten vaak verschillende trucs en accessoires om kinderen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen.

In conclusie, goochelen is niet alleen een leuke activiteit voor kinderen, maar het biedt ook veel voordelen voor hun ontwikkeling. Het stimuleert de creativiteit, vergroot het zelfvertrouwen en ontwikkelt motorische vaardigheden en concentratie. Door je kind te ondersteunen en aan te moedigen om te leren goochelen, kun je hen helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben!

 

Hieronder boeken die ik zelf waardevol vind voor in de klas en voor mensen die willen leren goochelen

 

zelf leren goochelen

TIP!

In het boek “De beste goochelaar van de wereld” van meestergoochelaar Matt Edmondson, geïllustreerd door Garry Parsons, lees je een spannend verhaal en leer je tegelijkertijd spectaculaire trucs. Dit boek is geschikt voor alle goochelaars in de dop van 7 jaar en ouder en bevat zeven trucs die je meteen kunt uitvoeren. Ga samen met Elias op zoek naar de beste goochelaar van de wereld en ontdek hoe je een voorwerp kunt laten verdwijnen, gedachten kunt lezen, een kaarttruc kunt uitvoeren, de toekomst kunt voorspellen en meer!

Dit boek kunt u hier kopen.

 

 

zelf leren goochelen

Aanrader!

Juf of meester bent u klaar om een echte goochelaar te worden en je kinderen in de groep en collega’s of familie te verbazen met jouw goochelkunsten? Dan is het boek “100 verbluffende trucs stap voor stap uitgelegd” iets voor jou! Dit boek bevat 100 leuke en originele trucs die gegarandeerd elke toeschouwer zullen verbazen. Dankzij de duidelijke illustraties en stapsgewijze uitleg van elke truc leer jij gemakkelijk alle goochelgeheimen en krijg je snel de kneepjes van het vak onder de knie. Dus pak je toverstok en begin met oefenen!

Een duurder boek maar zeker de investering waard voor degene die serieus wil leren goochelen is dit boek

 

Wat gratis film tutorial door de schoolgoochelaar staan hieronder om je alvast op weg te helpen.

 

 

 

Voor de leuke kinderboekenweekvoorstelling kijkt u hier

Voor de leukste voorstellingen op school kijkt u hier