Schoolgoochelaar

Kinderboekenweek

De naam van de kinderboekenweekshow 2022 is:

“Gi-ga-groen“

De Kinderboekenweek 2022 loopt van 5 t/m 16 oktober. Voor en na deze datum is het ook mogelijk de KBW-show te boeken!

De Kinderboekenweekshow 2022 is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun leerkrachten.

Gi_ga groen kinderboekenweek 2022

Kinderboekenweekshow 2022 “Gi-Ga-Groen” het verhaal.

De juf heeft aan John en Sjakie gevraagd of ze het schoolplein willen opruimen. Er ligt na de pauze namelijk nogal veel rommel. John vraagt zich af of je met deze rommelspullen ook kunt goochelen en op deze manier de “rommel” kunt hergebruiken.

Sjakie vertelt ondertussen dat hij op de kinderboerderij was en dat hij daar veel geleerd heeft over grote en kleinere dieren, van ezels tot wormen en van konijnen tot spinnen. Hij heeft het woord spin nog niet gezegd of hij ziet er één. Maar ziet hij het goed? Heeft deze spin in zijn web de woorden “gi-ga-groen” gesponnen?

Beleef het zelf mee met al jouw vrienden en vriendinnen van je basisschool tijdens de kinderboekenweekshow “gi-ga-groen” met John de Schoolgoochelaar, Sjakie de wonderhaan en jouw juf of meester.

Steekwoorden

Steekwoorden voor deze leuke meedoe voorstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun leerkrachten zijn: Respect voor de natuur en elkaar, hergebruiken (recyclen), planten ademen, enge dieren bestaan niet maar zijn wel nuttig.

Inhoud

“Gi-Ga-Groen” De kinderboekenweekshow 2022 is alweer de vijftiende kinderboekenweekshow van John Negenkerken. John staat ook wel bekend als de schoolgoochelaar. Hij zet middelen in zoals goochelen, buikspreken, kindercomedy en interactie. Hiermee creëert hij een voorstelling die leuk en leerzaam is voor de kinderen en hun leerkrachten.

De kinderboekenweekvoorstellingen van John zijn zeer populair! Het is raadzaam om hem zo snel mogelijk te boeken voor uw favoriete dag.

Leeftijd

De kinderboekenweekshow 2022 “Giga-groen”  is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 t/m 12 jaar en hun leerkrachten.

Tijdsduur van de Kinderboekenweekshow 2022 is 40-45 minuten.

Kinderboekenweekshow

Prijs van de kinderboekenweekshow 2022

De prijs van de voorstelling “Gi-Ga-Groen” is € 550,- voor 1 voorstelling of € 650,- voor 2 voorstellingen per dagdeel op dezelfde locatie.

Voor 3 voorstellingen betaalt u € 995,- en voor 4 voorstellingen per dag op dezelfde locatie € 1250,-.  Meer voorstellingen nodig? Graag in overleg.

U hoeft niets te doen

De genoemde bedragen zijn inclusief alles: 9% btw, reiskosten, decor, geluid en buikspreken.

Het enige dat u hoeft te doen is samen met uw leerlingen van de voorstelling te genieten. Verder verzorgt John alles zelf.

Boek nu

Boek nu uw favoriete datum via het contactformulier.

Of bel John rechtstreeks op 06-50574439.

Kinderboekenweek werkboekje

“Gi-ga-groen” kinderboekenweekshow 2022 gratis werkboekje.

Zoals ieder jaar verstrekt de schoolgoochelaar een gratis werkboekje voor de Kinderboekenweek. De inhoud van het werkboekje gaat dit keer over natuur en recyclen (hergebruik).

Het werkboekje van “Gi-ga-groen” kunt u via deze knop downloaden werkboekje-gi-ga-groen (1)

Interessante links:

Zoekt u een voorstelling voor het speciaal onderwijs kijk dan hier.

Schoolgoochelaar

Kinderboekenweekshow

Kinderboekenweek pagina Facebook

Schoolgoochelaar op Facebook

 

 

Thematitels Kinderboekenweek 2022 Gi-ga groen

Thematitels over Gi-ga-groen

Nieuwe lijst volgt binnenkort.

De Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur, dieren en recyclen (hergebruik). Het motto is: Gi-ga-groen. De Kinderboekenweek duurt van 5  t/m 16 oktober 2022.

Thematitels Kinderboekenweek 2022 Gi-ga groen

Groep 1 & 2:

 

De blaadjesdief – Alice Hemming

EEKHOORN IS BOOS! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent… DAT ER EEN BLAADJESDIEF RONDLOOPT! Een erg grappig verhaal over een eekhoorn die enorm verbaasd is over de wisseling van de seizoenen.

 

 

Anansi de spin. Sterker dan Olifant – Iven Cudogham

Ken je Anansi de spin al? Hij is niet zo groot en ook niet zo sterk, maar wel heel slim… Sterker dan Olifant Anasi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Het begint met een zaadje – Laura Knowles

Hoe is het mogelijk dat een klein zaadje het begin van zo’n grote boom kan zijn? Reis mee door de seizoenen en de jaren en zie hoe een zaadje eerst verandert in een klein boompje, en uiteindelijk in een machtige boom met takken en wortels die de hele pagina vullen. Gaandeweg komen er steeds meer dieren in en om de boom wonen, zoals eekhoorntjes, konijntjes, vlinders en uilen. Ontdek hoe een klein zaadje uitgroeit tot een dierenparadijs in dit informatieve verhaal dat kinderen zal raken met rijm en een eenvoudige maar betoverende boodschap van leven en groei.

 

 

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn – Erik van Os en Elle van Lieshout

Heer Hermelijn begint een moestuin. Zaadjes in de grond. Gietertje water. Beetje mest. Veel geduld. Hoe moeilijk kan het zijn? Tja … dat valt toch nog niet mee met al die mollen, al die muizen al die duiven, rupsen, luizen. Maar gelukkig krijgt hij hulp van Kereltje Konijn …

 

 

Groep 3 & 4:

Het Schitterende Samen Boek – Yuval Zommer

We horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal. Wist je dat zeeotters elkaars hand vasthouden, net als mensen? Dat heremietkreeften een huis hebben? En dat vlinders op tijd naar bed moeten? In ‘Het Schitterende Samen Boek’ viert Yuval Zommer hoe de mens en de natuur op de meest bijzondere wijze verbonden zijn. Dit boek is voor alle kinderen die graag in bomen klimmen, op blote voeten buiten rennen, in plassen springen, naar beestjes zoeken, met de vogels meezingen, sneeuwvlokken proeven en sterren tellen. Want we horen allemaal bij de natuur en de natuur hoort bij ons allemaal…

 

 

De boom met het oor – Annet Schaap

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…

 

 

Een tijger in je bed – Bibi Dumon Tak

Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.

 

 

Wow! – De wonderen van het bos – Mack van Gageldonk

Een betoverend boek vol prachtige foto’s en leerzame info, waarin je de wonderen van het bos ontdekt. Voor natuuronderzoekers vanaf 5 jaar. Bossen vind je over de hele wereld. Ze herbergen talloze buitengewone dier- en plantensoorten, die de wonderbaarlijkste dingen kunnen. Weet je bijvoorbeeld hoe paddenstoelen koeriersdiensten vervullen, hoe zaden kunnen vliegen, hoe slim struiken kunnen zijn, hoe gigantisch een zwam kan worden of hoe een boom lekkere pannenkoekensiroop voor je maakt? Wandel mee door het wilde woud en ontdek de verborgen wonderen tussen het groen. Wow! Daar is deze serie voor bedoeld – voor dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn, dat je er helemaal stil van wordt en nog maar één woord kunt zeggen: wow!

De aarde heeft jou nodig – Philip Bunting

Denk jij er weleens over na wat er met je afval gebeurt zodra de vuilnislieden het hebben opgehaald? Dit boek laat je zien hoe afval ontstaat, waar het naartoe gaat én wat wij kunnen doen om de hoeveelheid afval te verminderen.

Deze optimistische gids is eenvoudig en gemakkelijk: de eenvoud maakt dat ook jonge kinderen het verhaal begrijpen, en het is voor ons allemaal gemakkelijk om ernaar te handelen. De wereld heeft ons nodig!

 

Groep 5 & 6:

Silas en de wolf – Selma Noort

Silas’ handen werden koud, maar hij merkte het niet.
Hij dacht aan mama, die ene keer in de bus toen ze zei:
‘Beloof dat je niet het bos ingaat, beloof het.’
Hij had het beloofd.
Maar Rinke was in het bos en ze ging iets heel stoms en gevaarlijks doen.
‘Rinke!’ schreeuwde hij.

Silas gaat in een klein dorp in Het Zuiden wonen. Hij krijgt er nieuwe vrienden. Rinke, die bazig is. En Johanna, die blind is en tegen hem zegt: ‘Vertel aan niemand wat je in het bos hebt gezien, Silas!’

Het grote reptielenboek – Sterrin Smalbrugge

Dat reptielen fascinerende dieren zijn, laat Sterrin Smalbrugge zien in Het grote reptielenboek. Deze jonge ecologe schreef een onweerstaanbaar boek over de wereld van reptielen, compleet met gave foto’s en grappige tekeningen. Kortom: een boek voor echte durfals!

Reptielen zijn niet erg populair bij mensen. Onterecht, vindt Sterrin Smalbrugge. Ze zijn superbelangrijk voor de natuur. En ze zijn ook heel fascinerend! Wist je bijvoorbeeld dat de koningscobra de enige slang ter wereld is die een nest voor haar kinderen maakt? Dat de gekko met zijn coole pootjes een ware Spider-Man is? En dat er van het gif van het gilamonser (een grote hagedis) een medicijn tegen diabetes type 2 wordt gemaakt? Vol enthousiasme vertelt Sterrin over deze boeiende dieren en hun rol in de natuur.

Kalle en het oerwoudgoud – Hermine Landvreugd

In dit derde deel van de stoere serie Kalle-boeken duikt onze held op in Suriname. Hij is er samen met zijn moeder om zijn ‘stomme zus’ op te zoeken die stage in een ziekenhuis loopt. Kalles moeder heeft voor haar kinderen een jungletocht georganiseerd, zodat zij zelf lekker aan het zwembad kan liggen met een cocktail. Terwijl zijn zus giechelend met de gids een speciale rondleiding in een marrondorpje krijgt, vlucht Kalle voor een reuzenspin en heeft vervolgens in het oerwoud een verrassende ontmoeting met een oude bekende. En dat is niet de enige oude bekende die opduikt…

 

De Knerpers – Tom Fletcher

Ben je klaar voor een avontuur? Ja? Mooi! Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn verdwenen. Zo maar, patsboem! Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal. (Maar dat weet ze nog niet!) Terwijl alle andere kinderen uit het dorp zo veel mogelijk snoep eten en zo laat opblijven als ze willen, onderzoekt Lucy wat er is gebeurd. Dan ziet Lucy midden in de nacht vier wezens rondkruipen in haar slaapkamer: Grommert, Burp, Krabbert en Snuf. Het zijn De Knerpers. En zij weten precies wat er aan de hand is..

 

 

Noordpool/Zuidpool – Michael Bright

Dit prachtige omdraaiboek neemt je mee naar de Noordpool en de Zuidpool. Leer op de Noordpool van alles over de natuur daar, van de ijsberen tot de temperatuur. Welke dieren wonen er nog meer? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe ziet het leven er rondom de Noordpool uit voor de mens? Wist je dat er ook testlocaties zijn voor raketlanceringen? Keer het boek om en voor je het weet ben je op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar is het zo mogelijk nog kouder. Lees alles over de spectaculaire race in 1911 om deze pool als eerste te bereiken. Leer over de orka, het ultieme pool-roofdier. En natuurlijk de pinguïns die op de Zuidpool wonen. Voor een expeditie naar de polen heb je echt geen thermokleding nodig. Met dit schitterend geïllustreerde boek waan je je op de meest woeste én mooiste plekken op aarde.

 

Groep 7 & 8:

 

Van honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?

Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Palmen op de Noordpool – Marc ter Horst

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. In Palmen op de Noordpool vertelt Marc ter Horst je alles over klimaatverandering. Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Palmen op de Noordpool is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.

 

Elke dag broerdag – Tineke Honingh

Voor Noa, Robbe, Kees, Dook en kleuter Tibbe is het elke dag broerdag. Ze zijn onafscheidelijk en het maakt ze helemaal niets uit dat ze niet allemaal dezelfde ouders hebben. Samen bouwen ze hutten en ravotten ze in het bos – en als een van hen in de problemen zit, kan hij rekenen op de rest. Ze horen bij elkaar, wat er ook gebeurt.

Als Noa op een dag een paarse envelop ziet liggen met de naam van een advocaat erop, roept hij een broeralarm uit. Met z’n vijven gaan ze op zoek naar de brief, waarin ze woorden lezen die ze niet helemaal begrijpen, maar waarvan ze weten dat ze slecht nieuws betekenen: omgangsregeling, nieuwe woonsituatie, voogdij, ouderschapsplan… De vijf jongens besluiten dat ze niet zonder elkaar kunnen, maar wél zonder ouders. Samen lopen ze weg, het bos in, in de hoop dat ze zo bij elkaar kunnen blijven. Daar buiten in het bos, tussen de reeën, buizerds en insecten ontdekken ze wat ze echt aan elkaar hebben. Dat je soms niet alles aan elkaar kunt vertellen. En, uiteindelijk, de waarheid over de paarse envelop.

De ontdekkingsreiziger – Katherine Rundell

Vier kinderen overleven een crash in het Amazonewoud nadat de piloot aan een hartaanval is bezweken. Maar ze zijn ver weg van de bewoonde wereld, en dus van alle hulp. De jungle is een meedogenloze, maar tegelijk ook betoverende plek. Ze eten larven en een tarantula, redden een babyluiaard, klimmen in bomen en bouwen een vlot. Maar hun kans op redding wordt met de dag kleiner. Dan vinden ze een kaart waarop een stad staat aangegeven. Blijkbaar zijn ze niet de eersten op deze plek. Met hernieuwde hoop gaan ze op weg om de verloren stad te vinden…

 

Ga je mee naar Yellowstone? – Aleksandra en Daniel Mizielinski

Eekhoorn Ula en Bizon Kuba zijn twee vrienden uit het laatste Europese oerbos in Polen.
Een mysterieuze brief is het vertreksein voor een wervelende reis door acht nationale parken in verschillende continenten.
Reis met hen mee van het Amerikaanse Yellowstone via het Amazonebekken in Peru naar de Chinese vallei Jiuzhaigou tot de Afrikaanse Namibwoestijn.
Ontdek welke dieren er wonen, leer over de lokale planten en verbaas je met Ula en Kuba over buitengewone natuurverschijnselen.
Een verrassende combinatie van een verhaal in stripvorm met interessante weetjes over fauna en flora

Logo kinderboekenweekshow.nl