SchoolgoochelaarJuffendag

Juffendag

Juffendag ook wel eens muffendag genoemd (een verbastering van meester en juffendag).

Tijdens de juffendag is het vaak zo dat de gezamenlijke verjaardagen van de diverse leerkrachten samen gevierd worden in plaats van bijna wekelijks een verjaardag afzonderlijk.

Dit is natuurlijk een groot feest op school maar ook veel werk voor u! Geen nood: De schoolgoochelaar heeft de oplossing voor een schoolbrede leuke ochtend. De meeste scholen waar ik de juffendag heb mogen verzorgen kiezen voor de woensdagochtend of de vrijdagochtend vóór een vakantie.

 

Inhoud van de Juffendag

De inhoud van de juffendag voorstelling is veel Goochelen met de kinderen en hun leerkrachten. De voorstelling is interactief en voor iedere leeftijd geschikt.

Tevens zit er als onderdeel Buikspreken in: maak kennis met Sjaakie de wonderhaan en zijn grappen. En als klap op de vuurpijl zitten er workshopelementen in de voorstelling.

(Deze worden ondersteund met filmpjes voor op het digibord).

 

 

 

Het verhaal

De Juffen zijn jarig maar ze zijn vergeten een feestje te organiseren. Sjaakie de wonderhaan hoort hiervan en zal het wel even regelen, maar natuurlijk gaat dit fout.

Met de hulp van de kinderen en John de Schoolgoochelaar komt het natuurlijk allemaal in orde….. toch?

 

Juffendag de basisschool voorstelling

Tijdsduur: 2 x 45 minuten

Prijs is 497,- euro, inclusief alles (reiskosten, geluid, decor, btw). U hoeft niets te regelen.

De voorstelling is onderverdeeld in de onderbouw (groep 1, 2, 3, 4)  45 minuten en daarna de bovenbouw (groep 5, 6, 7, 8) 45 minuten.

Sommige scholen kiezen ervoor de kinderen van de onder- en bovenbouw te mixen. Ik heb hier leuke ervaringen mee!

 

goochel werkboekje

 

Gratis werkboekjes

Mocht het budget voor de juffendag het niet toelaten een professionele voorstelling in te huren dan staat hieronder een aantal gratis werkboekjes. Deze sluiten natuurlijk prima bij de voorstelling aan.

Het worden er meer naar mate de jaren verstrijken.

Het meester- en juffendag werkboekje vindt u hier en een bijzonder leuk goochel werkboekje vindt u hier

Tijds indeling juffendag

Wat ik vaak meemaak tijdens de Juffendag is dat ik de voorstelling op school mag komen geven volgens de volgende indeling:

08.30 uur komen de kinderen binnen en gaan naar hun groep, meestal om liedjes te zingen voor de juf.

Van 09.00 tot 09.45 uur speelt de Schoolgoochelaar de voorstelling voor de onderbouw. De bovenbouw speelt buiten of is aan de slag met de werkboekjes. Om 10.00 uur begint de schoolbrede pauze. Van 10.15 tot 11.00 uur gaat de bovenbouw naar de voorstelling. De onderbouw speelt buiten of gaat aan de gang met de werkboekjes. Van 11.00 tot 11.45 uur wordt er vaak buiten gespeeld of in de gymzaal en wordt er wat lekkers te eten en drinken getrakteerd. Om 11.45 pakken de kinderen hun jassen en tassen en om 12.00 uur gaan ze naar huis om te eten of blijven over. Dit betekent 12.01 uur relatieve rust voor de juffen en meesters, haha!

 

Meer weten of boeken?

Zoals u gelezen heeft, heb ik veel ervaring met juffendagen. Wilt u even overleggen of meer weten dan denk ik graag met u mee.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer 06-50574439 of via de contact pagina.

Met hartelijke groet,

John Negenkerken de Schoolgoochelaar

P.s. Ik ben het best te bereiken buiten de lesuren om.