SchoolgoochelaarKindermedia

kindermedia door kinderpersbureauKindermedia. Bestaat zoiets als kindermedia? Of kan het ook helemaal anders; media voor kinderen? Ik kwam vandaag een hele bijzondere website tegen http://achterdehorizonpers.wordpress.com/ Een zuivere vorm van kindermedia. Wanneer ik het goed heb begrepen gaan deze kinderen die uit groep zes, zeven en acht komen van de basisschool op pad. Maar dan als kinderen die zelf de media gaan zijn. Ze gaan op zoek naar nieuws, interviewen allemaal bewoners die in de buurt wonen, hun kennissen, familie, de docenten op school etcetc. Ook maken deze kinderen foto’s en video’s. Deze media wordt gepubliceerd op de weblog, en op youtube.

Het initiatief begon allemaal met een school in Amsterdam Geuzenveld/Slotermeer. Sindsdien zijn er vier bijgekomen. De droom is dat

kindermedia door kinderpersbureau

elke wijk in Nederland een eigen kinderpersbureau heeft. Wat ik hier zo bijzonder van vind, is het dat kinderen in hun eigen kracht neerzet. Wanneer deze ‘kindermedia’ de ruimte blijft houden om de kinderen vrij te laten en alleen waar nodig een duwtje in de rug te geven kan dat een stuk levenservaring opleveren die voor een kind veel kan betekenen. Dit is ook de basis voor mijn basisschoolvoorstelling Pesten Is Niet Leuk – http://schoolgoochelaar.nl/pesten-is-niet-leuk-basisschoolvoorstelling/. Kinderen empoweren om te zijn wie zijn werkelijk zijn en het beste in henzelf naar boven halen.

Wat doe jij om kinderen in hun kracht te zetten? Reageer hieronder!