SchoolgoochelaarOver De Streep

image

Over De Streep. Een van de meest besproken televisie programma’s over pesten, te zien op de KRO. Over de streep is eigenlijk een concept van Challenge Day. Deze is geïmporteerd naar Nederland door Jessica Villerius. Elke keer is weer te zien hoe goed een stuk interactie met de klas werkt om groepsbinding te bevorderen.

Groepsbinding is niet alleen te organiseren door elkaar beter te leren kennen, maar ook lol met elkaar hebben. Over de streep zou het beste: een streep erdoorheen kunnen heten. Natuurlijk gaat het programma over ”over de streep” gaan, maar het is eigenlijk een streep door het verleden en geeft de mogelijkheid om over alles wat heen te stappen.

Lol hebben is belangrijk, vooral voor een groep. En wanneer je samen wat leert, begint de groep zich

helemaal te vormen. Daarnaast is het doen van elke keer iets nieuws ook belangrijk. Daarom wisselt elk kwartaal de inhoud van mijn goochelshow. En spits ik die toe op de dan geldende gelegenheid: bijvoorbeeld het jubileum van de school, het met pensioen gaan van een leraar, de opening van het nieuwe schoolgebouw etc.

En dan nog even over samen iets leren: Elke keer worden er een aantal goocheltrucs aan de leerlingen geleerd zodat zij later thuis kunnen laten zien wat ze die dag geleerd hebben.

Bronnen:
http://www.challengedaynederland.nl/
http://overdestreep.kro.nl/